«Агроджоб» — перше кадрове агентство в аграрному секторі України.

 

Як знайти кадри для роботи в сг сфері?

«Зазвичай ми закриваємо вакансії через сайт «Агроджоб» і популярні пошукові сайти, такі як work.ua і rabota.ua та ін. Адже зараз, якщо людина безробітня, вона розміщує своє резюме на даних сайтах, вказуючи свій досвід роботи і регіон, в якому готова працювати. Ми можемо це побачити і відреагувати. Саме такий пошук є ефективним. Тому ми не звертаємося до державних служб зайнятості», - повідомила HR-директор кадрового агентства «Агроджоб» Аліна Чоловійчук ГолосUA.

Експерт додала, що в галузях, пов'язаних з виробництвом сільськогосподарської та харчової продукції, зараз потрібні як офісні працівники, так фахівці для «польової» роботи.

«Що стосується вакансій для молочно-товарних ферм, найбільш затребуваними є ветеринарні лікарі, технологи, оператори машинного доїння, агрономи, інженери, трактористи, комбайнери, водії і різноробочі. Якщо говорити про пошук кадрів в офісні аграрні компанії, то найчастіше потребують менеджерів з продажу, бухгалтерів, керівників проектів, перекладачів», - уточнила HR-директор кадрового агентства.

Нагадаємо, за даними Держстату, станом на 1 лютого 2019 року в Державній службі зайнятості України було зареєстровано 364,3 тис. безробітних. Про це повідомила Державна служба статистики. Станом на 1 січня 2019 року в Державній службі зайнятості було зареєстровано 341,7 тис. безробітних.

Кількість вакансій в січні склало 67,8 тис. (5 осіб претендують на 1 вакансію).

golos.ua

Вівторок, 9 квітня 2019