«Агроджоб» — перше кадрове агентство в аграрному секторі України.

 

Як вибрати професію

Ще якихось тридцять років тому люди вибирали професію один раз і на все життя. Зміна спеціалізації була рідкістю. Але часи змінюються, і ось уже «великі розуми сучасності» говорять нам про те, що одна професія на все життя — це пережиток минулого. І новим поколінням доведеться освоювати чи не по 15 професій протягом життя.

Обов'язки

Вибираючи професію, дізнайтеся якомога більше про те, чим взагалі доведеться займатися. Наприклад, професія вчителя пов'язана не тільки з навчанням дітей, але ще і з горою документації. Тому, щоб уникнути неприємного розчарування, дізнайтеся, що входить в обов'язки того чи іншого фахівця, і тільки після цього думайте, підходить вам такий варіант чи ні.

Зарплата

Коли з обов'язками все зрозуміло, з'ясуйте, яку мінімальну і максимальну зарплату можна отримувати у вибраній професії. Вирішіть для себе, чи готові ви до таких заробітків, враховуючи, що перший час вам навряд чи будуть платити максимум.

Навички

Якщо ви свої критерії до професії вже усвідомили, тепер питання в тому, чи підходите ви для конкретної роботи. Чи володієте ви потрібними навичками, чи зможете виконувати монотонну/активну роботу, чи зумієте знаходити підхід до людей або машин :)

Плюси та мінуси

Коли у вашій голові вже сформувалася певна картина майбутнього в професії, складіть список її плюсів і мінусів. Випишіть в таблицю всі «за» і «проти». Це може бути графік, рівень складності, необхідність взаємодії з людьми, рівень завантаження і так далі.

Відгуки

Ну і наостанок не завадило б дізнатися відгуки від людей, які вже працюють/працювали у вибраній вами професії. Їх відгуки допоможуть остаточно зрозуміти максимум про професії та зробити вирішальний вибір.
Ну а після того як визначитеся, вибирайте навчальний заклад, курси чи тренінги, які допоможуть опанувати професію і швидше підкорюйте вершини!

А якщо ви хочете трохи спростити своє завдання, заходьте до нашого розділу «Ким бути: довідник професій» та користуйтеся підібраною інформацією. Ми вже проаналізували декілька десятків професій за наведеною схемою, щоб допомогти вам зробити вибір.

work.ua

Вівторок, 9 липня 2019