«Агроджоб» — перше кадрове агентство в аграрному секторі України.

 

Кадри на карантині: як не зупинити роботу агропідприємств в умовах пандемії

Українські підприємства по-різному проходять через карантині обмеження: одні вирішили перечекати пандемію, інші пристосовуються до нових правил гри. Аграрні компанії не зупиняли діяльність, напроти, наразі триває один з найгарячіших періодів – посівна. Як змінилась кадрова політика, спробувало дізнатись Agravery.com. Українські підприємства по-різному проходять через карантині обмеження: одні вирішили перечекати пандемію, інші пристосовуються до нових правил гри. Аграрні компанії не зупиняли діяльність, напроти, наразі триває один з найгарячіших періодів – посівна. Як змінилась кадрова політика, спробувало дізнатись Agravery.com.

Через економічні наслідки пандемії коронавірусу, по всьому світу роботу можуть втратити від 5,3 до 24,7 мільйонів людей - вважають у кадровому агентстві "Агроджоб". За даними Державної служби статистики, протягом минулого тижня кількість офіційних безробітних зросла на 36,2 тис. - до 387,5 тис. осіб, це на 22%, більше в порівнянні з показником на 13 квітня 2019 року. Найбільше число безробітних реєструється в Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Полтавській і Львівській областях. "В першу чергу втратять робочі місця: працівники в сфері роздрібної торгівлі, готельно-ресторанного бізнесу, сфери розваг, транспорту, неформально зайняті працівники роздрібної торгівлі, працівники в сфері будівництва і промисловості, сезонні мігранти", - пояснила HR-директорка "Агроджоб" Аліна Чоловійчук.

Масові скорочення не торкнулись вітчизняного агросектору. Напроти, наразі йде набір сезонних робітників. У 2020 році загальний дефіцит кадрів в Україні складатиме 164 тис. осіб. За даними експертів, в умовах карантину спостерігається підвищений попит на таких працівників в сільському господарстві, як укладальник-пакувальник, водій, підсобний робітник, охоронець, бухгалтер. А у господарствах-учасників Асоціації виробників молока ситуація не змінилася із карантином. Як і раніше є попит на ветеринарних лікарів та зоотехніків. "А з початком весни ми почали отримувати більше запитів на посаду агронома", - зауважила HR-менеджерка "Агроджоб" Вікторія Майданюк. 

Джерело: Аgravery.com
 

Вівторок, 15 грудня 2020